Michael Parkes este unul dintre cei mai apreciati pictori contemporani din sfera artei fantastice si realismului magic. Lucreaza de asemenea litografie si sculptura. El s-a nascut in anul 1944 in Sikestone, Missouri, si-a facut studiile de arta si pictura la Universitatea din Kansas iar din 1975 pana in prezent traieste in Spania. Stilul său unic, temele magice cu imagini extrase din imagistica traditiilor cabalistice si tantrice, au evoluat în izolare, după o perioadă în care el a renunţat cu totul sa se mai ocupe de artă şi a calatorit în India în căutare de iluminare, intr-un loc pe care el şi soţia sa să continue să-l viziteze anual.
Mai multe detalii gasiti pe http://www.theworldofmichaelparkes.com/ si pe www.facebook.com/
Surse foto: http://neosurrealism.artdigitaldesign.com/modern-artists/ si www.wikipedia.orgNota: Daca din eroare am incalcat legea dreptului de autor imi cer respectuos iertare si la prima atentionare retrag imaginile. Mentionez ca postarea nu este in scop comercial.
la unele din imaginile care ilustreaza articolul, trebuie sa recunosc ca am cascat ochii cat cepele!
RăspundețiȘtergereImi place ce am vazut! O sa ma uit cu mai multa atentie si atunci o sa scriu ceva mai inteligent!
Imi plac personajele feminine din ce am vazut pana acum, imi place cum m-a facut sa le vad!
o imbratisare si ma intorc cu impresii dupa ce vad mai mult si mai multe!
:D
La multi ani Aditzule!
RăspundețiȘtergere:))
Trebuie sa-ti marturisesc ca a fost o intreaga epopee cu descoperirea lui Michael Parkes. Daca as fi mistic as zice ca Dumnezeu m-a trimis la el.
Uite cum s-a intamplat:
Acum doua zile incercand sa descarc gif-uri de pe net, dau peste o imagine cu o duduie cu lebada - tema Leda si lebada (Zeus), imagine minunata, care mi-a placut tare. Notez pozitia pe pagina, cu gandul ca am sa revin. Adorm in fata calculatorului ca de obicei, ma trezesc, il inchid si ma bag in pat. A doua zi nu mai gasesc insemnarea. Si nici pagina si nici site-ul. Tineam bine minte imaginea, tema, culorile dar pas de o mai gaseste. Controlez vreo ora site-uri de gif-uri. Trec la jpeg-uri. Nimic. Dau pe net tema Leda.... ma chiombesc fo doua ceasuri la toate tablourile si sculputrile pe tema... Dau dupa Toulouse Lautrec, care aduce intrucatva din p.d.v. desen si culoare cu tabloul meu si... intr-un final il descopar pe preopinent. Tabloul pe care il cautam insa ba. De-abia azi l-am descoperit intre lucrarile dumisale. Este uluitor. Are atat de multa poezie si magie reala in tablourile lui... incat... na, ca nu m-am abtinut si cu riscul incalcarii legii dreptului de autor, le-am dat drumul. Site-ul de pe care le-am luat nu parea sa faca referire. Celelalte insa, da.
Cat despre profile... Ai sa remarci ca evita portretele din fata iar atat profilele de barbati, cat si cele de femei sunt asemanatoare. Respecta aceeasi linie. Cele de barbati sunt insa usor schimonosite... ai sa observi.
O alta dimensiune.
RăspundețiȘtergereIn care , monstrii, duc, domestici, doar ...simboluri !
La multi ani, draga Nima!
RăspundețiȘtergereAsa este. Alta lume, frumoasa, calma, misterioasa, voluptoasa, aproape reala, mai ca-ti vine sa traiesti in ea... Sunt intr-adevar niste simboluri acolo. Binele si raul nu se exclud, caci desi sunt impreuna, amenintarea nu functioneaza.
E curata vrajitorie, ce mai! :))
Iertare!
RăspundețiȘtergereM-am invartit intre cele patru puncte cardinale si...te uita cum nu am spus LA MULTI ANI !
In ce punct oi fi tu ?
Ma invart iara si spun catre toate patru :
La multi ani , stimate Dan !
Tocmai ma minunam pe blogul tau de videoclipul Karinei.
RăspundețiȘtergere:)
Faina fata!
Artista!
RăspundețiȘtergereCum postezi tu un video pe dreapta ?
RăspundețiȘtergereNu-mi reuseste !:((
Pai draga Nima, ai trei variante dar numai ultima functioneaza!
RăspundețiȘtergere:))
varianta 1. trebuie sa te ai bine cu Ptruptrucea care se are bine cu Goagalu si care te poate ajuta pe loc.
:))
varianta 2. Inchizi ochii, zici de trei ori "Doamne-ajuta!" si cand ii deschizi... minune! gasesti videoclipul postat
:))
sau
varianta 3. Si cea mai sigura, dai clic pe videoclip si te duce in Youtube. Acolo, umbli cu clicul la hastemeleu (embed) la "incorporati videoclip".
Ai sa vezi ca-ti propune diverse variante de culori si marimi de ferestre, iar pe sirul variantelor de marimi, in capatul liniei, ai sa vezi o casetuta in care treci deasupra 200. Acesta este Widh-ul adica lungimea. Automat iti trece dedesubt si inaltimea, adica 175. Acum poti lua hastemeleul cu copy din caseta mare si ti-l poti transfera cu paste la tine pe blog.
Succes!
Varianta si mai simpla este sa umbli in continutul hastemeleului si sa modfici pastrand proportiile, widh-ul si high-ul, cu ce cifre vrei tu, altele decat cele pe care ti le propune youtube-ul, dar asta in cazul in care doresti cine stie ce alte dimensiuni pentru vreo postare.
Multumesc !
RăspundețiȘtergereUn nou an , numa cu bine !
ANUL NOU FERICIT !
RăspundețiȘtergereLA MULŢI ANI!
şi LA MULŢI BANI!
eu îţi doresc chiar dacă tu nu vei citi aici!
La multi ani Mariana!
RăspundețiȘtergereIaca am citit. Sa stii ca nu sunt nepoliticos, dar uite, pentru ca m-am imprastiat pe prea mule bloguri nu mai am timp de vizite. Un an frumos si linistit iti doresc! Si cu multi bani!
Te aparam noi, Dane, la proces, dar nu cred ca este cazul, pentru ca imaginile de pe Internet sunt tocmai cu scop de popularizare si comercializare, dar nu a imaginilor, ci a lucrarilor reale.
RăspundețiȘtergereMi-au placut si mie "lucrarile" si mi-as atarna una in casa ... de proba. Daca afli de vreun chilipir, da-mi de veste!
Imaginile sunt fascinante intr-adevar, desi motivele nu sunt neaparat originale. Nu ma pricep dar sunt evidente unele idei din Dali si din Hieronymus Bosch, asa la prima vedere, citat din memorie.
Dar, ma rog asta nu conteaza prea mult, poate ca o consolare pentru faptul ca "esentele" vin din Europa, iar americanii nostri "doar" le proceseaza foarte bine, mai ales din punct de vedere comercial.
Dar vezi sa nu fie vreun "giclée", adica, daca inteleg eu bine, o pictura facuta la imprimanta, ce-i drept una mai rasarita. Si aceste "giclées" se fac in 30 maximum o suta de exemplare (desigur, numerotate).
De aia am taiat "pictura" si am pus "lucrare". N-as baga mana in foc precum Mucius Scaevola...
Da, chiar Dane, ma intreb ca prostul, nu cumva ne-am extaziat in fata unor frumoase fructe ale colaborarii dintre om si calculator? Imaginile, daca stau sa ma uit mai bine, sunt atat de delicate si suave ca parca nu se mai vede uleiul. Daca afli ceva despre relatia dintre penel si tastatura sub bagheta artistilor contemporani, da-mi stire si despre asta...
La randul meu, cand mai trec prin Vitan, daca dau de vreun chilipir, un Vermeer, un Breugel, un Canaletto ceva, te anunt numaidecat...
Draga Faustinus,
RăspundețiȘtergereAm fost superincantat sa constat ca Michael Parkes a reusit sa iasa de sub capacul pus de Dali peste o seama de pictori contemporani sau ulteriori lui, pictori care, ca tematici, se inscriau in acelasi curent, al suprarealismului. Dali si-a manageriat foarte bine geniul artistic.
Parkes vad ca iese de sub influenta suprarealismului oniric si este asimilat de critica unui alt curent, cel al realismului magic. Am cautat si alti reprezentanti ai acestui curent dar nu am reusit sa gasesc pe vreunul care sa detina tehnica si mijloacele de exprimare ale lui Parkes. Se pare ca si el isi gestioneaza bine talentul. Stiu bunaoara, din ceea ce am citit despre el, ca vinde unele lucrari sub forma de afise. Iar acolo unde arta devine bun de consum de masa, ne intalnim cu kitsch-ul. Sper din toata inima ca sa nu fie asa in esnta ci doar in aparenta.
Exista pe net un interviu luat maestrului. El, din fericire, chiar picteaza.:)
@radiowhisper.com
RăspundețiȘtergereDraga Vlad,
Iti multumesc pentru interes. Faima nu ma atrage si nici timpul pe care sa-l aloc unui nou proiect nu-l mai am. Multumesc frumos pentru invitatie.
:))