vineri, 16 aprilie 2010

GASPARETTO


Motto: Cine s-a casatorit cu un vis va merge singur tot restul vietii 
Gasparetto 

Luiz Antonio Gasparetto este psiholog, psihopictograf, poet, scriitor, prezentator la televiziunea braziliana al programului Encontro Marcado si producator si comentator al unei emisiuni Gasparetto Conversando Com Você la Radio Mundial.  Este si profesor de metafizica si spiritualitate, autor a peste 25 de carti despre cum sa te ajuti singur si sa devii prosper. Gasparetto s-a nascut in anul 1949, in Sao Paolo, in Brazilia intr-o familie saraca de emigranti italieni. Se spune despre mama sa ca avea capacitati mediumnice. La varsta de 13 ani a pictat un tablou intr-o maniera care semana izbitor cu cea a lui Claude Monet. Este considerat pictor mediumnic, caci se presupune ca in timpul pictarii, intra in comunicare cu artisiti celebri decedati si picteaza in maniera lor. A continuat sa picteze tablouri in maniera lui Leonardo da Vinci, Michelangelo, Cezanne, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Renoir, Rembrandt, Modigliani, Picasso si altii.  Intra in transa pe o muzica in surdina si picteaza simultan cu amandoua mainile, fiecare mana pictand alta parte a tabloului si uneori chiar si cu picioarele si nu urmareste niciodata ceea ce picteaza. Ba mai mult, toate picturile sunt executate invers ca si cum s-ar reflecta in oglinda. Acolo unde altor pictori le trebuiesc zeci de ore pentru a realiza un tablou lui Gasparetto nu-i trebuie decat maxim douazeci de minute si fara schite prealabile. Tablourile sunt executate si finisate impecabil. In anul 1978, in fata camerelor de televiziune lui Gasparetto i-au fost necesare doar 75 de minute pentru a picta 21 de tablouri, pe unele chiar la simultan cu ambele maini. Picturile sale insumand peste 2400 de tablouri au fost donate in special unor organizatii caritabile.  Atunci cand nu picteaza, Gasparetto nu da semne ca ar avea inclinatie vadita pentru pictura. Specialistii in paranormalitate se intreaba inca daca atunci cand se afla in transa el este efectiv posedat de geniul marilor pictori sau doar isi refuleaza in acest fel sensibilitatea.

"Eu cred doar în pace. Mă gândesc la ea si permit parfumului ei sa atinga aura mea, sa atinga toate domeniile din viaţa mea, pe tot corpul meu. Cred în pace cu un mesaj de ordine şi echilibru." 

"...cel mai bun luctu pentru mine este un mare zâmbet pe piept. Fericirea nu este scumpa, este uşor de dobandit si am dreptul la ea. Este atât de simplu să cred că tot ce e bine, este pentru mine!  Frumuseţea este în mine. Suavitatea, moliciunea, în mine. Sensibilitatea, caldura, claritatea si stralucirea celor mai frumoase forme din univers sunt pe mine. Am deschis întreaga mea fiinta şi simt că nu există graniţe sau bariere pentru mine. Simt că limita este doar o impresie.  Simt ca eu sunt liber să părăsesc orice schimbare de poziţie pentru una mai bună. Eu sunt liber să resping orice gand rau, sau orice sentiment sau obicei negativ , orice pasiune dureroasa. Pentru că eu sunt spirit. Eu sunt lumina vieţii sub formă de persoană. "
 
Fotografia este din anul 2007 in casa lui din Sao Paulo iar pe fundal se afla o iluzie optica.


6 comentarii:

 1. Gasparetto,si-a dezvoltat ESENTA prin munca constienta si o suferinta voluntara, ca apoi sa se bucure de pretioasele simturi si puteri ale ei.
  Normal, ca Marile Spirite ale Artei, sa se manifeste prin el, sau, s-ar putea, sa i se ingaduie sa acceseze Sursa de inspiratie a acestora ...
  In NOI este poarta spre alte dimensiuni ...dar nu avem ochi s-o vedem , nici urechi sa-i auzim scartaitul .

  RăspundețiȘtergere
 2. Il las pe Gasparetto sa dialogheze cu tine. Am gasit asta:
  "Eu cred doar în pace. Mă gândesc la ea si permit parfumului ei sa atinga aura mea, sa atinga toate domeniile din viaţa mea, pe tot corpul meu. Cred în pace cu un mesaj de ordine şi echilibru."  "...cel mai bun luctu pentru mine este un mare zâmbet pe piept. Fericirea nu este scumpa, este uşor de dobandit si am dreptul la ea. Este atât de simplu să cred că tot ce e bine, este pentru mine! Frumuseţea este în mine. Suavitatea, moliciunea, în mine. Sensibilitatea, caldura, claritatea si stralucirea celor mai frumoase forme din univers sunt pe mine. Am deschis întreaga mea fiinta şi simt că nu există graniţe sau bariere pentru mine. Simt că limita este doar o impresie. Simt ca eu sunt liber să părăsesc orice schimbare de poziţie pentru una mai bună. Eu sunt liber să resping orice gand rau, sau orice sentiment sau obicei negativ , orice pasiune dureroasa. Pentru că eu sunt spirit. Eu sunt lumina vieţii sub formă de persoană. "

  Si am adaugat-o la text.

  RăspundețiȘtergere
 3. Danuţule,
  îmi pare rău că doar acum am descoperit acest blog al tău.:)
  Îmi place mult ce faci aici, e pe înţelesul şi gustul meu.:)
  Sunt foarte mândră de locul in care ai ales să postezi tabloul-cadou !
  Referitor la articol, pot spune din experienţa mea, că refulările trebuie eliminate din subconştient prin orice metode posibile...:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Bine ai venit Mariana! :)

  Gasparetto este un posedat. Cel putin asa sustine el.

  RăspundețiȘtergere
 5. Cred că fiecare suntem stăpânii proriei noastre "posesiuni" şi facem... ce suntem în stare cu EA!

  RăspundețiȘtergere

Arta cere sacrificii... Ia sa vedem: